Laatikkopyörät ja peräkärryt: tavaraa ja lapsia pyörän kyytiin

Oulun polkupyöräilijät ry on arkipyöräilyä edistävä yhdistys, ja lasten kanssa liikkuminen on tärkeä osa perheiden arkea. Yhä useampi kuljettaa lapsiaan pyörällä. Moni onkin varmaan huomannut erilaisten lastenkuljetusvälineiden lisääntymisen Oulussa taas tänä kesänä.

Laatikkopyörien ja pyörän peräkärryjen suosio on ollut kasvussa viime vuosina. Laatikkopyörät ovat varsin erikoisia pyöriä ja vielä tänä päivänä monille hyvin outoja, uusia tuttavuuksia. Tällaista pyörää käyttävänä vastailen pyörää koskeviin kysymyksiin kaupan pihassa tai leikkipuistossa joka viikko. Oletko rakentanut tuon itse vai myydäänkö sitä tuollaisena? Mistä näitä voi ostaa? Paljonko maksaa?

Tällä hetkellä Oulussa pyöräliikkeiden laatikkopyörävalikoima on hyvin kapea. Oulussa kenties suosituinta laatikkopyörää, Christiania Lightia, ei löydy paikallisista liikkeistä (paitsi tilaustuotteena), joten koeajaminen ei aivan helpolla onnistu.

Oupo haluaakin mahdollisuuksien mukaan esitellä laatikkopyöriä ja tarjota koeajomahdollisuuksia.

Kyse ei kuitenkaan ole ainoastaan huonojen koeajomahdollisuuksien paikkailusta. Pyöräilyn lisääminen on yksi yhdistyksemme tärkeistä tavoitteista, ja perheet on yksi kampanjointimme kohderyhmä. Erona vaikkapa työmatkapyöräilyyn on se, että jokainen tietää, että töihin voi pyöräillä. Läheskään kaikki eivät tiedä, että myös vauvan kanssa voi pyöräillä, tai että parin lapsen lisäksi pyörän kyytiin mahtuu useita ostoskasseja. Perhepyöräilyssä on Oulussa suuri potentiaali.

Entä muut kuin perheet?

Erilaiset laatikkopyörät, peräkärryt ja muut kuljetukseen tarkoitetut ratkaisut auttavat muitakin vähentämään autoiluaan. Yleensä vähänkään suuremman tavaran kuljetukseen lähdetään autolla, vaikka tarkoitukseen sopivia pyöriäkin on olemassa. Istuimin ja turvavöin varustetut laatikkopyörät ja peräkärryt eivät ole ainoita kuljetukseen soveltuvia pyöriä.

DSC_9357

Oupon hallituksen jäsenet ovat keskimäärin todella hyvin varustautuneita tavaran ja lapsien kuljettamiseen lihasvoimin. Kaikilla ei suinkaan ole lapsia, eivätkä kaikki suinkaan ole autottomia. Vaikka auto olisikin pihassa, ruokakauppaan on usein helpompi lähteä pyörällä.

Koeajomahdollisuudet

Ensi viikolla, 18.6. klo 16–18, esittelemme muun muassa kuvassa näkyviä pyöriä Oulun pyöräilyviikon yhteydessä Oulun kaupunginteatterin edessä. Jo aiempana viikonloppuna, 14.–15.6., on mahdollista koeajaa useita erilaisia laatikkopyöriä ilmaisilla Kivaa! -lapsikarnevaaleilla Ouluhallissa. Ouluhalliin pyörät tuo näytille espoolainen yritys Tavarapyörä-Asiantuntija. Facebook-sivuiltamme löytyy heidän myöntämä sadan euron alennuskuponki laatikkopyörän hankintaa varten.

  • 14.–15.6 klo 10–18 Ouluhallissa näytillä ja koeajettavana useita erilaisia laatikkopyöriä
  • 18.6. klo 16–18 Oupo esittelee laatikkopyöriä kaupunginteatterin edessä