15.10. Doc Lounge Oulu: pyöräretki + Bikes vs Cars -elokuva + keskustelua Oulun pyöräilyn tulevaisuudesta

20150930_130548
Oulun polkupyöräilijät järjestää yhdessä Doc Lounge Oulun kanssa lyhyen pyöräretken ja elokuva- ja keskusteluillan ravintola Tubassa 15.10.

Hinta: 5 €

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/946980442005955/

18:00 Pyöräretki lähtee (lähtöpaikka sovitaan myöhemmin)
18:30 Saapuminen ravintola Tubaan, Dj:t soittaa
19:00 Elokuva: Bikes vs Cars
20:30 Keskustelu Oulun pyöräilyn tulevaisuudesta: Pasi Haapakorva / Oupo, Eetu Pajala / Oupo, Reijo Vaarala / Ramboll Finland Oy
n. 21:00 -> Dj:t soittaa, vapaata seurustelua

Pyöräretken teemana on  ”Näikkö nää, näykkö nää”. Lamput mukaan!

Retken jälkeen kokoonnumme ravintola Tubaan, jossa DJ:t deejiit Tiskijukkapekka ja J-Honey soittavat levyjä kello 18.00 lähtien.

Kello 19:00 alkaa elokuvanäytös: Bikes vs Cars, 90 min

BANANAS!* ja Big Boys Gone Bananas!* elokuvien ohjaaja Fredrik Gerttenin uusin elokuva käsittelee pyöräilyn ja autoilun asemaa yhteiskunnassa. Ilmaston lämpeneminen ja ruuhkat ovat kasvavia ongelmia joihin pyöräily voi tarjoa helpotusta. Ruohonjuuritason aktivismi saa usein vastaansa mm. auto-, rakennus- ja öljyteollisuuden kaltaisia tahoja. David vastaan Goljat asetelma on valmis. Lisäksi autoilulähtökohtainen kaupunkisuunnittelu tarjoaa pyöräilijöille omat haasteensa. Elokuva tarkastelee pyöräilijöiden ja autoilijoiden yhteiseloa useissa suurkaupungeissa kuten Kööpenhaminassa, Sao Paolossa ja Los Angelesissa. Autoilijoiden ja pyöräilijöiden vastakkainasettelu purkautuu pahimmassa tapauksessa väkivaltaisesti. Tästä on esimerkkejä nähty lähiaikoina myös Suomessa.

Elokuvan jälkeen Oupon hallituksen puheenjohtaja Pasi Haapakorva, hallituksen jäsen Eetu Pajala ja Rambollin suunnittelupäällikkö Reijo Vaarala keskustelevat Oulun pyöräilyn tulevaisuudesta. Vaarala esittelee tuoreen Oulun keskustan pyöräilyn ja kävelyn kehittämissuunnitelman.

Katso elokuvan traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=et8iEIPhooM